hamanost u akciji

“Pokret bosanski ponos” donirao hodalicu dječaku

bosanski ponos1

Cilj nam je da omladinu uključimo u što većem broju kako bi kroz sport pokazali i postigli svoj maksimum

Udruženje “Pokret bosanski ponos” nedavno je uručio hodalicu za jednog dječaka kojem je ona potrebna, a humane akcije i dalje će biti u fokusu njihovog djelovanja.

Ideja za pokretanje ovog Udruženja rodila se 2016. godine u glavama nekoliko entuzijasta.

“Našim statutom između ostalog propisan je i humanitarni rad što je rezultiralo i ovom akcijom, odnosno uručenjem hodalice dječaku”, kaže predsjednik ovog Udruženja Samir Petrović.

“Našem načinu i radu bliska su sva udruženja probosanske orijentacije. Cilj nam je da omladinu uključimo u što većem broju kako bi kroz sport pokazali i postigli svoj maksimum. Svi pripadnici Pokreta bosanski ponos obavezni su da se pridržavaju akata propisanih našim statutom. Bosanski ponos ide dalje da širi pozitivnu energiju i pruža pomoć tamo gdje treba”, kaže Petrović, koji je izrazio posebno zahvalnost prijateljima iz Holandije, Sjeverne Amerike, kako i svim ljudima dobre volje.

“Opredijeljeni smo da čuvamo bosansku tradiciju, kulturu, historiju i da obilježavamo posebne događaje iz bliske nam prošlosti koji se odnose na agresiju. Uniforma, znak i zastava udruženja je propisana našim statutom”, dodao je Petrović.