BiH

"DSC 2"

Pokušao iz Crne Gore u BiH prošvercati pun terenac cigareta

05/04/2020

U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za krivično djelo krijumčarenja

Policijski službenici PGP Trebinje su, postupajući u skladu s operativnom akcijom “DSC 2”, spriječili krijumčarenje 9.350 kutija cigareta u vrijednosti oko 40.000 maraka.

Predmetne cigarete je u BiH, iz Crne Gore, pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom marke “Nissan Terano” bez registarskih oznaka, izvjestila je u nedjelju Granična policija BiH.

U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za krivično djelo krijumčarenja, a shodno naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je uviđaj te je izvršeno izuzimanje krijumčarenih cigareta, vozila i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

Iz Granične policije napominju da je PGP Trebinje, tokom 2019. i 2020. godine, izuzetno pogođena migrantskom krizom te je odlukom direktora GP BiH Zorana Galića ovoj jedinici kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima, navodi u priopćenju Granična policija BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.