Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brojni sadržaji

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježen Dan grada Sarajeva

obilježavanje dana grada sarajeva
FOTO: Fena

Dan grada Sarajeva obilježava se brojnim sadržajima, a za večeras je planirana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Brojne delegacije različitih nivoa vlasti, uključujući članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića, položile su danas cvijeće i odali počast kod Spomen-obilježja Vječna vatra povodom 6. aprila – Dana Grada Sarajeva.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je Dan grada Sarajeva svim stanovnicima grada ali i onima koji ga vole i u srcu nose.

– Danas slavimo ljepotu ovog grada, slavimo raznolikost, slavimo mir, ali i sve one dobre ljude Sarajeva. Želim da ovogodišnja poruka proslave 6. aprila bude da ovaj grad trebamo kontinuirano uljepšavati, raditi projekte za naše mlade ljude, osvježavati našu infrastrukturu. Ovaj grad je kao lijepa djevojka, treba ga samo malo urediti, da zablista punim sjajem. Zato radimo i gradimo, na svakom pedlju ovog grada i tako stvarajmo bolju i ljepšu budućnost za sve one, koji žive i rade, svoju djecu odgajaju u našem voljenom gradu – kazala je Karić.

Dan grada Sarajeva obilježava se brojnim sadržajima

Podsjetila je da je Sarajevo tokom dugogodišnje historije imalo mnogo teških trenutaka.

– Jučer smo, Stazom sjećanja, obilježili početak opsade grada Sarajeva. Prilika je ovo da zahvalimo, svima onima koji su živote dali da bismo mi danas živjeli slobodu, da bi živjeli u slobodarskom antifašističkom Sarajevu – istaknula je.

Protokolom Grada Sarajevo predviđeno je polaganje cvijeća i odavanje počasti za 6. april – Dana grada Sarajeva na još nekoliko lokacija u Sarajevu.

Dan grada Sarajeva obilježava se brojnim sadržajima, a za večeras je planirana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva.