Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

službenici Četvrte PU

Policajci u Sarajevu hrabrom intervencijom pomogli djevojčici

Dokara Nermin-Huric Muamer

Jusko i Selimović čestitali policajcima na intervenciji i hrabrosti

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko i policijski komesar Nusret Selimović MUP-a KS danas su primili policijske službenike Četvrte PU Nermina Dokaru i Muamera Hurić.

Povod prijemu je bila jučerašnja intervencija policijskih službenika u stanu na Alipašinom polju, kada je policijski službenik Nermin Dokara, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu, te je plačem i pozivima upomoć skrenula pažnju građana koji su o tome obavijestili policiju.

Jusko i Selimović izrazili su zahvalnost i uputili čestitke policijskim službenicima na iskazanoj ličnoj hrabrosti i odlučnosti da na takav način reaguju u navedenoj situaciji, rizikujući pri tom i vlastitu sigurnost.

Tom prilikom su posebno naglasili kako je to još jedan u nizu primjera profesionalnog i požrtvovanog odnosa kojeg iskazuju policijski službenici tokom vršenja dužnosti, te da se takvim i sličnim postupcima jača neophodno povjerenje građana u njihovu policiju, a koje je prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u bh.društvu.

Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, te će u skladu s važećim propisima biti i novčano nagrađeni, saopćeno je iz MUP-a KS.