BiH

Nisu isplaćeni

Policajci u Sarajevu najavili protest zbog blokade Kantona

18/01/2020

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo donio je Odluku o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo

Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije donijeli su odluku o protestima zbog toga što im je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Poznato Vam je da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, te da je dana 16.01.2020. godine prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima Kantona Sarajevo, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada.

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj dana 17.01.2020. godine, donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo održati nakon donešene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20.01.2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta.

U koliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policje Kantona Sarajevo donijet će se Odluka o organizovanju štrajka.

Sindikat policije Kantona Sarajevo ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplačuje iz budžeta Kantona Sarajevo”, stoji u saopćenju Sindikata policije KS.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.