Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija blokirala autobus sa građanima koji su krenuli na skup Pravda za Davida

3116061

Policija MUP-a RS-a zaustavila je autobus sa građanima iz Novog Grada koji su krenuli na večerašnji skup Pravda za Davida u Banju Luku.

Oni su krenuli pješke ka Banjoj Luci, jer im policija ne dozvoljava da na skup odu autobusima.

– Možemo li se slobodno kretati u ovoj je*enoj zemlji. Jesmo li mi u Auschwitzu, pitaju nezadovoljni građani u videu koji je na svom blogu objavio novinar Slobodan Vasković.

– Priča je takva da smo mi gore ugroženi, oni se boje za našu bezbjednost. Ali mi nismo maloljetni, mi ćemo se potpisati da odgovaramo. Što ne zaustavite one razne babe i ženturače iz SNSD-a, pitaju građani.

Kako piše na Vaskovićevom blogu, slična situacija je i u Prijedoru.

Na skupu u Banjoj Luci bi se večeras trebalo okupiti više hiljada građana koji traže odgovor na pitanje : “Ko je ubio Davida Dragičevića”?

Iz grupe “Pravda za Davida” kažu da policija onemogućava njihove pristalice da dođu na Trg Krajine. Ljudi iz Prijedora i Novog Grada krenuli su pješke.

Otac Davida Dragičević, Davor Dragičević, poručuje ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču “da pusti narod, jer skup neće početi dok svi ne dođu”.

Predstavnici grupe “Pravda za Davida” i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje.