Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posavski kanton

Policija dobila pet novih vozila: Koštaju 200.000 KM i plaćat će ih narednih 60 mjeseci

orasje (1)

“Vozila će biti raspoređena po organizacijskim jedinicama Uprave policije, prioritetno policijskim službenicima koji rade na terenu što će doprinijet bržem i učinkovitijem odgovoru policije na sve sigurnosne izazove”, izvijestili su iz MUP-a

Ključevi pet novih putničkih motornih vozila marke Škoda, koje je nabavila Vlada Posavskog katnona (PK), predani su u utorak Upravi policije MUP-a PK.

Ministar unutarnjih poslova PK Željko Nedić uručio je ključeve policijskom komesaru Miroslavu Živkoviću te zahvalio vladi koja je prepoznala potrebe i potvrdila opredijeljenosti u smislu materijalno tehničkog opremanja, kao i unaprjeđenja rada policijskih službenika.

“Današnjom primopredajom tri patrolna i dva civilna vozila, unaprijedit ćemo operativnost naših policijskih službenika, ujedno ostvariti i značajne uštede. Dosadašnji dio voznog parka bio je u dosta zastarjelom stanju, tako da ćemo dosta uštedjeti u smislu smanjenja potrošnje goriva i maziva, a naravno i tehničkog održavanja vozila”, istaknuo je ministar Nedić.

Ovaj put, naveo je ministar, primijenjen je novi model na području Kantona, finansijski leasing za nabavku novih vozila koja će biti isplaćena u narednih 60 mjeseci, a vrijednost vozila je cca 200.000 maraka.

Policijski komesar Miroslav Živković zahvalio je ministru Nediću i Vladi PK na nabavci vrijednih vozila u cilju povećanja sigurnosti policijskih službenika, kao i sigurnosti imovine i svih građana Posavskog kantona.

“Vozila će biti raspoređena po organizacijskim jedinicama Uprave policije, prioritetno policijskim službenicima koji rade na terenu što će doprinijet bržem i učinkovitijem odgovoru policije na sve sigurnosne izazove”, izvijestili su iz MUP-a PK.