Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP TK

Policija ispitala osobu koja je u Tuzli uzvikivala “Nož, žica, Srebrenica”

M.G. su policiji prijavili građani, zbog prijetećih poruka i neprimjerenih uzvika, koji su ih uznemiravali

Nakon što je nekoliko večeri zaredom, bukom i povicima “Nož, žica, Srebrenica”, sa prozora stana uznemiravao građane tuzlanskog naselja Stupine i cjelokupnu bh. javnost M. G. je danas ispitan u prostorijama policije.

– Službenici OKP PU Tuzla poduzeli su potrebne mjere, a u vezu s navedenim događajem može se dovesti M.G., koji je danas ispitan u službenim prostorijama. Prema Kantonalnon tužilaštvu će biti upućen Izvještaj. Događaj je okvalifikovan od strane tužioca kao krivično djelo – izazivanje narodnosne, vjerske i rasne mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163 KZFBIH, rekla je za FTV Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.

Podsjećamo, M.G. su policiji prijavili građani, zbog prijetećih poruka i neprimjerenih uzvika, koji su ih uznemiravali.

Snimak iz zgrade B-6 na Stupinama, izazvao je ogorčenje na društvenim mrežama, posebno među Tuzlacima, a građani traže sankcioniranje skandaloznog ponašanja.

– Policija je zaprimila prijavu da NN muško lice s potkrovlja zgrade u naselju Stupine galami i uzvikuje “nož, žica, Srebrenica”. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je iz stana vlasništvo ženske osobe L. M., navedene uzvike i psovke upućivao muškarac M. G., koji nije htio otvoriti vrata službenicima policije, kazano je jučer iz MUP-a TK.