BiH

Banja Luka

Policija motrila paljenje svijeća za Davida Dragičevića

25/01/2019

Građani Banje Luke od borbe za istinu i pravdu ne odustaju

Grupa „Pravda za Davida“ 306. dan zaredom okupili su se u Banjoj Luci.

I ovaj put, u porti hrama Hrista Spasitelja, zapaljene su svijeće za ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Građani Banje Luke od borbe za istinu i pravdu ne odustaju.

Poručuju da će, iako Davidovi roditelji trenutno fizički nisu uz njih, nastaviti sa okupljanjem jer je to borba, ne samo za Davida, već za svu djecu i građane RS-a.

„Tu sam od prvog dana. Podrška roditeljima koji su izgubili svoje dijete i saosjećam sa njihovim bolom“, poručuje jedna građanka.

I njen sugrađanin svojim prisustvom pruža podršku Davidovim roditeljima te dodaje kako je jedini preostali pedalj demokratije zapravo u porti hrama Hrista Spasitelja.

„Mi od nadležnih institucija ovim činom poručujemo da ne tražimo ništa što nije u njihovoj nadležnosti“.

Nepovjerenje u institucije iskazao je i stariji Banjalučanin koji je svako veče na okupljanju.

„Kakva je situacija ovdje vidimo u odlasku tih mladih ljudi. Dosta je njima tih laži i te neizvjesnosti. Mi se nalazimo geografski u Evropi a po zakonima i kako institucije rade nismo ni ravni afričkim državama.“

306. dan okupljanja, na svu sreću, nije bilo incidenata, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sa distance posmatrali okupljenje kod crkve.

Podsjećamo, od 30. decembra i posljednjeg velikog javnog skupa “Pravda za Davida” na centralnom banjalučkom trgu građani se okupljaju ispred hrama Hrista Spasitelja jer je policija zabranila ova okupljanja.

Iz pokreta „Pravda za Davida“ su prije nekoliko dana zatražili od nadležnih da im se zvaničnim dopisom objasni zašto je zločin stajati na javnoj površini kao i zbog čega je zabranjeno podići pesnicu u javnost.

Komentari

Autor: BNTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.