Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vojkovići

Policija ne dozvoljava prilazak benzinskoj pumpi koja prijeti da se uruši

Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža
05.11.2021., Sarajevo - Velike poplave u Ilidzi, predgradju Sarajeva. Usljed ogromnih kisnih padavina doslo je do porasta visine vodostaja na svim vodotocima na podrucju Kantona Sarajevo. Zabiljezeno je izlijevanje rijeke Bosne i Zeljeznice iz korita na lokalitetu opcine Ilidza. Poplavljena su dvorista, domovi, pa i kompletna naselja.

Policija je ogradila objekat i ne dozvoljava mu pristup, pošto prijeti opasnost od urušavanja

Benzinska pumpa SAS Petrol i motel koji se nalazi u sklopu nje u Vojkovićima je ugrožen uslijed nabujale Željeznice kojoj vodostaj i dalje ne opada.

Zemljište koje se nalazi na obali rijeka je odnijela, te je objekat pumpe jednim dijelom nad vodom, što se može vidjeti iz priloženih fotografija.

Policija je ogradila objekat i ne dozvoljava mu pristup, pošto prijeti opasnost od urušavanja.

Saobraćajnica na kojoj se nalazi pumpa (pravac Sarajevo – Foča) je i dalje zatvorena za promet.

Obilne padavine izazvale su brojne probleme i u općini Foča, gdje trenutno nema struje, a voda iz gradskog vodovoda nije za piće zbog zamućenja, dok se u Miljevini izlila rijeka Bistrica, rečeno je Srni u fočanskoj Civilnoj zaštiti.

U preduzeću “Izvor” rekli su da voda trenutno nije za piće i da će, nakon što se izbistri, uzeti uzorak za analizu, te da će o ispravnosti vode građani biti blagovremeno obaviješteni.

Cijelo područje općine Foča trenutno je bez struje. U fočanskoj Elektrodistribuciji kažu da trenutne vremenske prilike ne dozvoljavaju radove na dalekovodima i drugim postrojenjima.