Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS

Policija otkrila šta je zatekla u stanu osobe koja je ispisala uvredljive poruke

1639487378-ssssss-900×592

Po nalogu postupajućeg tužioca E.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo “Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”

MUP Kantona Sarajevo se oglasio o jučerašnjem incidentu kada je su na vratima katoličke porodice u Sarajevu ispisane uvredljive poruke. Kako su naveli, osoba koja je osumnjičena za ovo krivično djelo je uhapšena.

Dojavu o ovom događaju zaprimili su jučer rano ujutro.

“Dana 14. decembra u 7:45 sati, obaviještena je Prva PU da je u noći sa 13. na 14. decembar u vremenskom periodu od 23 do 7:45 sati u stambenoj zgradi, u ulici Isevića sokak, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, na vratima stana vlasništvo D.L. iz Sarajeva ispisano više poruka prijetećeg sadržaja”, kazali su iz MUP-a KS.

Dodaju da je o ovome obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Pregledom mjesta događaja, kao i dijela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog prijetećeg sadržaja. Radeći na rasvjetljvanju pomenutog događaja, policijski službenici su identifikovali lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E.B., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, u čijem su stanu na više mjesta također uočene ispisane razne poruke i crteži”, kažu iz MUP-a KS.

Po nalogu postupajućeg tužioca E.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo “Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”.