Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mora u zvornika

Policija RS pozvala Suljagića na saslušanje: “Ne poznajem ni svog tužitelja”

suljagic poziv iz policije
FOTO: Screenshot

Na dan usvajanja Rezolucije o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, Suljagić je pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH, zbog navodnog raspirivanja međunacionalne mržnje

Policija Republike Srpske pozvala je na saslušanje, u svojstvu osumnjičenog, direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića, zbog – navedeno je – ugrožavanja sigurnosti.

“Ovako postupa prema meni SNSD Dodik policija. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje za ugrožavanje sigurnosti. Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch, bez prava i zakonitog postupka. Ne poznajem ni svog tužitelja. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas”, napisao je Suljagić na Twitteru.

Podsjećamo, na dan usvajanja Rezolucije o obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, Suljagić je pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH, zbog navodnog raspirivanja međunacionalne mržnje.