Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen snimak hapšenja zamjenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića

BiH

240894

Policija Republike Srpske rano jutros privela je zamjenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića.

Jerinić je uhapšen pri pokušaju da spriječi mehanizaciju EFT Rudnika i Termoelektrane “Stanari” da uđu u njegov posjed.

Jerinić je u razgovoru za BN televiziju rekao da je branio svoju zemlju.

-I dalje tvrdim da je ovo protivpravno i protivustavno i mogu sad već da najavim tužbe protiv MUP-a Republike Srpske, Geodetske uprave i predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović – kazao je Jerinić.

Iz policije u Doboju danas je potvrđeno da su uhapšeni zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić i Stanko Jerinić pušteni na slobodu u 11.50 sati.

U saopćenju iz Centra javne bezbjednosti Doboj se precizira da su policijski službenici Policijske stanice Stanari, tokom pružanja asistencije radnicima Uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske, Područna jedinica Doboj, na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, kod Stanara, oko 10 sati lišili slobode Borisa i Stanka Jerinića.

Kako se navodi, uhapšeni su zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

-Navedene osobe su pružile pasivni otpor na način da su stali ispred radne mašine kako bi spriječili pristup na jednu od parcela. Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu s daljim narušavanjem javnog reda i mira, isti su lišeni slobode – kaže se u saopćenju, u kojem su navedeni inicijali uhapšenih.

Jerinićima su izdati prekršajni nalozi za učinjene prekršaje iz člana 24. Zakona o javnom redu i mir, nakon čega su u 11.50 sati pušteni na slobodu.

Nakon hapšenja Jerinića, ispred policijske stanice u Doboju su se okupili aktivisti SDS-a da bi podržali Jerinića i digli glas protiv njegovog hapšenja.

Boris Jerinić je predsjednik SDS-a u Doboju, u dva mandata je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a trenutno obavlja funkciju zamjenika ministrice odbrane BiH Marine Pendeš za upravljanje resursima.