Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup rs istražuje

Policija se oglasila o napadu na auta novinara; Morača: Napadač nije mario ni za kamere

auto

“Ovo je sad prešlo ne jednu nego dvije crvene linije”, naveo je Morača

Nikola Morača, novinar “EuroBlica” i portala “Srpska Info” kome su nepoznati vandali oštetili automobil je istakao da je “poruka jasna”.

“Očigledno je napadač sebi dao oduška i nije mario ni za kamere koje su ga snimale. Očekujem od policije da ovaj slučaj uzme kao prioritet”, kazao je Morača.

Morača je sve ovo protumačio kao poruku i stvaranje atmosfere straha.

On je naveo da je policija obavila uviđaj, tako da očekuje da će ovo biti rasvijetljeno.

“Ovo je sad prešlo ne jednu nego dvije crvene linije”, naveo je Morača.

U međuvremenu, pripadnici Policijske uprave Banja Luka preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja oštećenja četiri vozila na banjalučkom naselju Starčevica.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, izgrebana su vozila Nikole Morače, novinara EuroBlica i portala Srpska Info, Aleksandra Trufunovića, urednika portala Buka, te dva službena vozila tog portala.

“Policijskoj upravi Banja Luka, jutros oko 8.55, A.T. iz Banje Luke prijavio je da su na parking prostoru u Banjoj Luci oštećena četiri vozila. Na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave”, rekli su iz Policijske uprave Banja Luka.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, te je utvrđeno da je napadač ili više njih oštrim predmetom oštetio četiri vozila.

Kako saznajemo, u pitanju su Renault i Toyota, vlasništvo portala Buka, potom Trifunovićev Range Rover, te Moračin Volkswagen.

“Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka”, naveli su iz policije, te dodali da je slučaj okvalifikovan kao oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su kamere snimile osobu za koju se sumnja da stoji iza ovog napada.