fajront prije fajronta

Policija sinoć spriječila koncert srbijanskog folk pjevača u Lukavcu

plaza-djani2 (1)

Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen, potvrđeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

Broj novozaraženih koronavirusom u BiH se svakodnevno povećava. Paralelno s tim raste i broj preminulih od ove opake bolesti. Jučer je u BiH zabilježeno čak 716 slučajeva novozaraženih.

No, propisane mjere i dalje se ne poštuju od strane jednog dijela građana.

Sinoć su u Lukavcu zabilježene sramotne scene.

Naime, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je organiziran koncert srbijanskog folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum benda, a veliki broj građana zaputio se na taj koncert, piše Tuzlanski.ba.

Drastično veći broj od trenutno dozvoljenog u TK, okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru. Policijske patrole pojavile su se u navedenom objektu, te prekinule koncert.

Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.

Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesavjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.

Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen, potvrđeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Treba podsjetiti da je, prema važećim odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na 50. Koliko se može vidjeti na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, taj broj je nekoliko puta premašen.

Kršenje epidemioloških mjera zabilježeno je večer ranije i na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradačcu ali i noćas u Srebreniku. U lokalnom restoranu okupio se drastično veći broj osoba od dozvoljenih 50, bez distance, ali i bez poštivanja mjere nošenja maske.