Prema nalogu tužilaštva

Policija u Domu zdravlja Prijedor prikuplja dokaze o propalim vakcinama

dom zdravlja prijedor nezavisne (1)

Vakcine koje su trebale biti iskorištene za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina u Prijedoru propale su zbog nestanka električne energije, a revakcinacija je privremeno obustavljena

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović izjavio je danas da su inspektori Policijske uprave Prijedor, prema nalogu tužilaštva, poslati u Dom zdravlja u ovom gradu gdje prikupljaju dokaze u okviru predmeta o propadanju određene količine vakcina.

“Oni prikupljaju dokaze radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do propadanja vakcina”, rekao je Mitrović Srni.

Prema njegovim riječima, u ovom predmetu se postupa prioritetno. Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila je Srni da su inspektori u Domu zdravlja i da sve radnje preduzimaju prema nalogu tužilaštva.

Podsjećamo, vakcine koje su trebale biti iskorištene za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina u Prijedoru propale su zbog nestanka električne energije, a revakcinacija je privremeno obustavljena.

Predstavnici Doma zdravlja Prijedor izjavili su da vakcine ne smiju biti upotrijebljene jer je zbog nestanka električne energije više puta prekinut “hladni lanac”, ne navodeći o kojoj količini vakcina se radi.