tempirana bomba

Policija u Njemačkoj isključila iz saobraćaja autobus iz BiH, doslovno se raspadao

autobus njemačka
Foto: Facebook

Sumnja policijskih službenika da autobus više nije ispravan potvrdila se kada je vozilo odvezeno na tehnički pregled

Njemačka policija je jučer uklonila iz saobraćaja autobus iz Bosne i Hercegovine koji je vozio na relaciji Zvornik – Dortmund.

Policajci su bili začuđeni kada su oko devet sati na gradskoj autobuskoj stanici u Dusseldorfu ugledali autobus pun putnika na liniji Zvornik – Dortmund. Iz policije su izvijestili da su na vozilu iz BiH već na prvi pogled vidljiva značajna oštećenja od korozije piše njemački NZR, prenosi Klix.

Sumnja policijskih službenika da autobus više nije ispravan potvrdila se kada je vozilo odvezeno na tehnički pregled.

Pokazalo se da jedan od kočionih cilindara curi, te da kočioni sistem radi neujednačeno. Također, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se “komadati” golim rukama. Inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi predstavljaju neposrednu opasnost za saobraćaj.

Zwei rollende Zeitbomben aus dem Verkehr gezogen.Unsere Spezialisten des Verkehrsdienstes kontrollierten gestern den…

Posted by Polizei NRW Düsseldorf on Friday, September 29, 2023

Saobraćajna nesreća mogla se dogoditi bilo kada s ovim autobusom, zaključili su službenici. Stoga su oduzeli registarske tablice i saobraćaju dozvolu. Autobusu je zabranjen nastavak vožnje do potpunog popravka. Također, bilo je i kršenja vremena vožnje i odmora vozača. Putnici su morali samostalno pronaći alternativu putovanja.