Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modriča

Policija u ugostiteljskom objektu zatlekla 276 osoba

policija rs (1)

Policijski službenici su i u Novom Goraždu u ugostiteljskom objektu zatekli muziku uživo, kao i vlasnika objekta i još 33 lica

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su dva krivična djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” i jedno “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem”, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopštenju iz MUP-a RS-a 14. maja u periodu od 22.15 do 22.30 časova policijski službenici Policijske uprave Doboj su u ugostiteljskom objektu u Modriči zatekli 276 lica. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj ovaj događaj je okvalifikovao kao krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“Dana 16. maja u periodu od 23.45 do 00.45 časova policijski službenici Policijske uprave Foča su u Novom Goraždu u jednoj samostalnoj ugostiteljskoj radnji zatekli muziku uživo i tom prilikom su u navedenom objektu zatekli vlasnika objekta i još 33 lica čime su izvršena KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’ i ‘Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem'”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a pozivaju građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.