BiH

široki brijeg

Policija uhapsila 45-godišnjaka zbog podmetanja požara

16/08/2021

Nakon završetka kriminalističke obrade J. K. je u nedjelju pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Kantonalnom tužiteljstvu odgovarajući izviještaj o počinjenom kaznenom djelu

U subotu, 14. avgusta, u mjestu Gornji Mamići, na lokalitetu Pripolje, u neposrednoj blizini preduzeća Natura Pharm d.o.o. Široki Brijeg izbio je požar.

Djelatnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg oko 14 sati stavili su požar pod nadzor, a policija je operativnim radom došla do saznanja da je požar podmetnut.

Policija je, također, utvrdili postojanje osnova sumnje da je požar izazvao J. K. (45) sa šireg područja Širokog Brijega, koji je istoga dana uhapšen te je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje opće opasnosti.

Nakon završetka kriminalističke obrade J. K. je u nedjelju pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Kantonalnom tužiteljstvu odgovarajući izviještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv istoga, priopćeno je u ponedjeljak iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.