Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policijski transporteri na ulicama Podgorice, ima i povrijeđenih (VIDEO)

podgorica

Crnogorska policija rano je jutros uz asistenciju komunalne policije uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste Demokratskog fronta (DF).

Kako je saopšteno iz DF-a, policija je akciju uklanjanja bine i šatora izvela u 5 sati. Tokom ove akcije uhapšeno je 10 demonstranata, među kojima i dva poslanika DF-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jutros u 04:45 časova, hiljadu pripadnika Posebne jedinice policije, SAJ-a i redovnih policijskih snaga dovedenih iz cijele Crne Gore brutalno je napalo i rasturilo mirne, demokratske i građanske proteste koji već 20 dana traju u Slobodnoj zoni ispred Skupštine Crne Gore”, saopštilo je Predsjedništvo DF-a.

Na zvaničnoj facebook stranici koja prati proteste, “Sloboda traži ljude”, objavljeno je da su među privedenima poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović, dok je Milan Knežević, kako su saopštili iz DF-a, završio u Urgentnom centru.

Saobraćaj na dijelu Bulevara ispred parlamenta, gdje je održavan protest, je nakon 21 dan ponovo otvoren za saobraćaj. U gradu je pojačano prisustvo policijskih službenika.

Očekuje se i zvanično saopštenje Komunalne policije Glavnog grada, Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.