kanton 10

Poljoprivrednici prijete “radikalnim koracima” ako se ne usvoji program poticaja

poljoprivreda

“To se odnosi na blokadu saobraćajnica i institucija vlade na prostoru Kantona 10”, poručili su iz Seljačkog saveza FBiH

Predstavnici Seljačkog saveza FBiH održali su u četvrtak u Livnu sastanak s izaslanstvom Vlade Kantona 10, predvođenim predsjednikom Vlade Ivanom Jozićem, na kojem se razgovaralo o Programu poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 i Ministarstvo pravosuđa i uprave Kantona 10 hitno otklone nedostatke i usaglase potrebne korake kako bi Program poticaja mogao dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave Kantona 10, priopćeno je iz Seljačkog saveza FBiH.

Prema postignutom dogovoru, Program će se nakon toga dostaviti Uredu predsjednika Vlade Kantona 10, koji bi najkasnije do 5. novembra trebao sazvati sjednicu Vlade Kantona 10 na kojoj bi se razmatrao i usvojio taj dokument.

“Ukoliko Vlada Kantona 10 i ovaj put izigra poljoprivredne proizvođače zbog svojih unrašnjeg politikantstva raznim ucjenama unutar vlade, a sve na štetu poljoprivrednih proizvođača, bit ćemo prisiljeni na radikalne korake u zakonskim okvirima. To se odnosi na blokadu saobraćajnica i institucija vlade na prostoru Kantona 10”, poručili su iz Seljačkog saveza FBiH.