Donja Gradina

Položeni vijenci u znak sjećanja na žrtve Jasenovca

zrtve_jasenovac

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, u Donjoj Gradini, organizovale su vlade Republike Srpske i Srbije

Polaganje vijenaca u znak sjećanja na žrtve Jasenovca upriličeno je danas u spomen-području Donja Gradina, kod Kozarske Dubice, a ovom događaju prisustvovali su zvaničnici iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te predstavnici diplomatskog kora u BiH.

Vjence su položili premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, predsjednici Narodne skupštine i Vlade RS, delegacije Parlamentarne skupštine BiH i preživjelih logoraša, diplomati u BiH, ambasadori Rusije Petar Ivancov, Sjedinjenih Američkih država Erik Nelson, Velike Britanije Metju Fild i šef deleacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, u Donjoj Gradini, organizovale su vlade Republike Srpske i Srbije.

Nakon molitvenog dijela za ubijene Srbe, Jevreje i Rome, kojem je prisustvovao i patrijah srpski Irinej, očekuje se obraćanje predstavnika vlasti.