Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

PoMAK preusmjerio 6.662,26 KM za bihaćke javne kuhinje

pomgr

Danas kada je Gradska uprava Bihaća vršila transferiranje sredstava političkim subjektima za 2017., sredstva koja pripadaju PoMAK-u prebačena su javnoj kuhinji Merhamet i javnoj kuhinji Imaret, svakoj po 3.331,13 KM

Političkom pokretu PoMAK, koji u Gradskom vijeću Bihać predstavlja šest vijećnika, po Zakonu o financiranju političkih subjekata za 2017. pripalo je 6.662,26 KM iz gradskog budžeta a još početkom 2017. ekipa koja djeluje pod tim imenom na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem odlučila je da se odriče tog novca i da bude uplaćen dvjema javnim kuhinjama koje djeluju u Bihaću.

Naveli su da nisu prilici da mijenjaju državni zakon koji omogućava finansiranje političkih subjekata iz budžeta, ali se za to snažno zalažu, kao i da se mogu odreći tog novca i pozvati druge političke stranke da se povedu tim primjerom.

Danas kada je Gradska uprava Bihaća vršila transferiranje sredstava političkim subjektima za 2017., sredstva koja pripadaju PoMAK-u prebačena su javnoj kuhinji Merhamet i javnoj kuhinji Imaret, svakoj po 3.331,13 KM.

Vijećnici PoMAK-a u GV Bihać pokrenuli su incijativu da se izmijeni Odluka koja regulište financiranje političkih subjekata na nivou grada kako bi u budućnosti taj problem bio sistemski rješen, odnosno kako bi finansiranje političkih subjekata barem na nivou Grada Bihaća bilo zauvijek zaustvaljeno, saopćeno je iz PoMAK-a.

Kažu da vjeruju da će njihove kolege iz vijećničkih klupa iz drugih stranaka tu incijativu bezrezervno podržati.