Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ponovo nam se vraća snijeg, evo gdje će ga biti najviše

sarajevo_snijeg_jutro_5

Danas u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine moguća je susnježica. U većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom.

Povremeno u Bosni snijeg može prelaziti u kišu. Poslije podne, padavine će postupno oslabiti, a u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim podrčjima i postupno prestati.

Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slaba na momente i umjerena bura. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 2 stepena.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Snijeg je moguć i u višim područjima sjeverne i istočne Hercegovine. U Bosni padavine prestaku poslije podne. Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom i snijegom, u centralnim i istočnim poručjima. U ostalim djelovima bez padavina. U Hercegovini sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i u jugozapadnim područjima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 0 do 7, na jugu i sjeveru od 5 do 10 stepeni.