BiH

CIK BiH

Ponovo se broje glasovi sa sedam biračkih mjesta u Mostaru

27/12/2020

Za glasačke listiće sa jednog od tih pet biračkih mjesta naređena je i provjera broja glasova za kandidate političkog subjekta "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar"

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ naredila je da se sutra ponovo prebroje glasački listići sa sedam redovnih biračkih mjesta u Mostaru.

Na današnjoj hitnoj sjednici odlučeno je da će ponovno brojanje početi sutra u 10.00 časova, te da akreditovani posmatrači mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Iz CIK-a je saopšteno da je, poslije razmatranja izvještaja glavnog kontrolora za obradu i unos izbornih rezultata lokalnih izbora u Mostaru, Glavnom centru za brojanje naređeno da izvrše brojanje listića po političkim subjektima da se utvrdi broj nevažećih glasačkih listića sa pet biračkih mjesta.

Za glasačke listiće sa jednog od tih pet biračkih mjesta naređena je i provjera broja glasova za kandidate političkog subjekta “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar”, naveli su iz CIK-a.

CIK je naredio i da se sa dva biračka mjesta otvore vreće sa prebrojanim glasačkim listićima i utvrdi da li se u njima nalaze glasački listići za nivo gradske izborne jedinice 199, da te glasove prebroji, utvrdi i uvrsti rezultate.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.