Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponovo u ponudi razgledanje Sarajeva City busom

city bus1

Kompanija Centrotrans je danas, promotivnom vožnjom za predstavnike medija, ozvaničila početak saobraćanja City busa koji će i ove godine turistima omogućavati razgledanje znamenitosti Sarajeva.

Portparol Centrotransa Aida Smajić izjavila je da je ovo već deveta godina od uvođenja City busa i da su vrlo zadovoljni njegovim rezultatima.

Dodala je da se vremenom promijenila struktura turista jer su se u početku najviše vozili domaći, dok sada većinu čine stranci koji za City bus saznaju putem interneta i prije nego što stignu u Sarajevo.

city bus

Smajić je pojasnila da autobus od Saborne crkve ide prema Zetri, zatim prema zgradi Predsjedništva BiH, glavnom cestom do Veterinarskog fakulteta nakon čega se uključuje na Tranzit kojim ide do Kozije ćuprije, a u povratku prolazi Titovom ulicom do Skenderije i nazad na polaznu poziciju.

City bus polazi svaki dan ispred Saborne crkve u 12.00 i 14.00 sati, karte je moguće kupiti u agenciji Centrotours u Ferhadiji broj 16 ili u autobusu, a koštaju pet KM za odrasle i tri KM za djecu.

Vožnja traje 60 do 80 minuta.