Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u zadnja 24 sata

Ponovo veliki broj novih slučajeva korone u RS-u, jedna zaražena osoba umrla

Mothers With Probable Covid-19 Disease Are Treated – Mexico
Mothers With Probable Covid-19 Disease Are Treated - Mexico Health workers wearing personal protective equipment (PPE) check a pregnant woman with symptoms of covid-19 in a specialized area to treat mothers with probable coronavirus infection at the Monica Pretelini Maternal Perinatal Hospital. Toluca, Mexico, June 22, 2020. Photo by Mariana Bae/Eyepix/ABACAPRESS.COM Eyepix/ABACA /PIXSELL

Radi se o 13 muških i 13 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 16 srednje i tri osobe starije životne dobi

U Republici Srpskoj je u protekla 24 sata izvršeno testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 26 osoba, potvrđeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Kada su u pitanju novozaraženi, radi se o 13 osoba muškog i 13 ženskih spola, od kojih je sedam mlađe, 16 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, šest iz Prijedora, četiri iz Čelinca, tri iz Doboja, dvije iz Kotor-Varoša i po jedna iz Teslića, Rogatice, Mrkonjić-Grada i Bratunca.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi s udruženim oboljenjima iz Doboja.

Dosad je u RS-u potvrđen 1.931 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na Covid-19. Oporavilo se ukupno 1.269 osoba, a testirano je njih 34.556 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS je 108, od čega u Univerzitetsko kliničkom centru 46, a u općim bolnicama 62.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.714 osoba, a nadzor je završen kod njih 36.168, saopćeno je entitetskog Instituta za javno zdravstvo.