Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obilne padavine

Problemi širom BiH: U Konjicu ulice pod vodom, jedan magistralni pravac zatvoren

konjic

Sinoć su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu

Obilna kiša kojapada u gotovo cijeloj BiH izazvala je rast vodostaja i poplave u nekim od gradova.

Prema dostupnim informacijama za sada je najdramatičnija situacija u Konjicu gdje su bujice preplavila sami centar grada.

Sinoć su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu.

Na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje. Posebno se izdvaja regionalni put Konjic-Glavatičevo (dionicu od Orašja do hotela Garden City).

Husein Hodžić, pomoćnik načelnika u ovoj službi informisao je za radiokonjic.ba da su tokom večeri bili angažovani na ispumpavanju vode iz podruma, te da je nekoliko vozila bilo zaglavljeno na gradskim putevima.

Put od Orašja prema Glavičinama, je pod vodom i sada je zatvoren je za saobraćaj, informisao je Hodžić.

Iz PU Konjic su potvrdili da je otežano odvijanje saobraćaja i da su začepljeni šahtovi na lokalitetu Tušćica.

I u drugim dijelovima BiH su problemi zbog obilnih padavina,

Zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestu Rilja.

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.