Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poreska uprava FBiH kontroliše ugostiteljske objekte pred Novu godinu

porezna uprava fbih

Poreska uprava Federacije BiH /FBiH/ će pred nastupajuće novogodišnje praznike izvršiti kontrolu ugostiteljskih objekata na području FBiH u kojima se izvodi muzika uživo.

U toku inspekcijskog nadzora predmet kontrole biće evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima i kontrola ugovora o autorskom djelu zaključenih između organizatora estradnog programa i izvođača u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U toku kontrola posebno će biti vršena provjera da li su ugovoreni iznosi autorskih honorara realno prijavljeni. Takođe, predmet kontrole biće obračunate i uplaćene komunalne takse za izvođenje muzike uživo, u skladu sa kantonalnim zakonima.

U slučajevima postojanja sumnje u tačnost iskazanih autorskih honorara nadležni Odsjek za istražne i obavještajne radnje pozivaće organizatore i izvođače estradnog programa zbog davanja izjava o visini isplaćenih honorara i preduzimanja određenih aktivnosti.

Ukoliko budu utvrđene nepravilnosti Poreska uprava Federacije BiH će kod organizatora estradnog programa provesti nadzor nad zakonitošću poslovanja.