Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poreznici kontrolišu izdavanje fiskalnih računa kod stomatologa u RS-u

zubar
Foto: Ilustracija

Poreska uprava Republike Srpske (RS) provodi akciju inspekcijske kontrole primjene Zakona o fiskalnim kasama s ciljem utvrđivanja izdavanja fiskalnih računa u zdravstvenim ustanovama.

Pozvali su građane da za pružene usluge u zdravstvenim ustanovama obavezno traže fiskalni račun, a slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese: kontakt@poreskaupravars.org ili na kontak telefone navedene na internet stranici Poreske uprave.

Ističu da su na osnovu analize rizika koje je Poreska uprava RS-a sačinila u segmentu poreskih obveznika, koji se bave pružanjem zdravstvenih usluga, intezivirane kontrole izdavanja fiskalnih računa u zdravstvenim ustanovama banjalučke regije, prije svega stomatoloških ordinacija i laboratorija.

Akcenat kontrole je na praćenju izdavanja fiskalnih računa za sve izvršene usluge s ciljem prijavljivanja cjelokupnog prometa ovih zdravstvenih ustanova.

Za sve zdravstvene ustanove za koje se u inspekcijskoj kontroli ustanovi da ne prijavljuju ukupan promet ostvaren pružanjem svojih usluga i ne izdaju fiskalne račune, inspektori Poreske uprave će preduzimati mjere zabrane obavljanja djelatnosti i izricanje novčanih kazni u skladu sa Zakonom.

Poreska uprava također poziva sve registrovane zdravstvene ustanove, kao i Komoru doktora stomatologije i Komoru doktora medicine RS-a da prijave sve neregistrovane zdravstvene ustanove.