Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oni su šokirani

Porodica Jasmina Mulahusića uputila otvoreno pismo javnosti

jasmin mulahusic

Povrijeđeni smo što mediji i institucije Jasmina Mulahusića označavaju kao „bota“, kaže se u reagiranju

Porodica Jasmina Mulahusića, koji je uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanki Brod i predat u nadležnost Tužilaštva BiH, medijima je poslala otvoreno pismo u kojem negira njegovu vezu sa terorističkim organizacijama i Al Kaidom.

– Mi, porodica Jasmina Mulahusića, oštro odbacujemo tvrdnje o njegovoj povezanosti za terorizmom. Šokirani smo stavovima Tužilaštva Bosne i Hercegovine da se Jasmin Mulahusić „dovodi u vezu s osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama“.

Koliko je ovo Tužilaštvo BiH, tačnije glavna tužiteljica i njoj bliski tužioci, počelo provoditi samovolju kršeći osnove prava i sistema rada pravosuđa, pokazuje upravo njihovo saopćenje. Tužilaštvo, dakle, inkriminira Jasmina Mulahusića za slučaj u kojem je prije više od deset godina pravosnažno dokazano da nije bio ni na koji način povezan sa terorizmom, kaže se između ostalog i dodaje:

– Neistiniti su i navodi da Jasmin koristi četiri mobitela i dva laptopa. Činjenica je da su ta dva laptopa i tri mobila telefona vlasništvo članova njegove porodice koji su s njim bili na graničnom prelazu Bosanski Brod.

Povrijeđeni smo što mediji i institucije Jasmina Mulahusića označavaju kao „bota“. Naime, on ima ime i prezime, a kritike upućuje kao i hiljade drugih korisnika Facebooka. On nije nikakav plaćenik pošto za korištenje Facebooka, kao što znamo, ne trebaju nikakve finansije, tvrdi se između ostalog u ovom pismu.