"pravda za dženana"

Porodica Memić i advokat Feraget ispred Tužilaštva KS: “Alisu smo pet godina pozivali, molili…”

memic protest2 (1)

Inače, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića koja je jučer uhapšena u Sarajevu, predata je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Otac ubijenog Dženana Memića, Muriz, obratio se novinarima i okupljenim građanima nakon što je sa advokatom Ifetom Feragetom predao zahtjev za sastanak sa glavnom Tužiteljicom Sabinom Sarajlijom.

– Ovo je ogromni pomak u istrazi. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da imamo pomak u istrazi, uradili su ogroman posao. Jako mi je drago što je Alisu Mutap uhapsio MUP KS. S tim vraćamo vjeru u rad instucija, neka rade i treba da rade – kazao je Memić.

FOTO: H. Đapo / Fokus.ba

FOTO: H. Đapo / Fokus.ba

– Nikad ovo ranije nisam rekao, ali sa stopostonom sigurnošću mogu reći, Dalida Burzić bi bila glavni državni tužilac da nije bilo ovog slučaja, kazao je između ostalog advokat porodice Memić Ifet Feraget.

“Alisu smo pet godina pozivali, molili, da kaže samo jedno, da kaže ko je ubio našeg Dženana. Ona je odlučila da šuti, iz samo njoj poznatih razloga, kazala je između ostalog Arijana Memić, sestra Dženanova.

Pogledajte i poslušajte šta su danas ispred Tužilaštva KS poručili Arijana Memić, Murzi Memić i Ifet Feraget.

Inače, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića koja je jučer uhapšena u Sarajevu, predata je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Mutap su sprovoli pripadnici Jedinice za podršku sarajevske policije.

FOTO: radiosarajevo.ba

FOTO: radiosarajevo.ba

Nju su jučer priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon pretresa kuće u kojoj živi, a sumnjiči se za prikrivanje dokaza.

FOTO: radiosarajevo.ba

FOTO: radiosarajevo.ba

Osim nje uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu „Crystal“ na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.

U istom predmetu jučer su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordianciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Radili su na osiguranju diplomatskog objekta, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.