Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica Memić najavila protestnu šetnju: “Izdala me država za koju sam se borio”

roditelji memic

Otac Muriz Memić za Faktor je kazao kako nema novih informacija o istrazi ubistva njegovog sina te da je veoma nezadovoljan dosadašnjim rezultatima. Posebno naglašava sumnju u tok istrage u prvih deset dana od trenutka nesreće.

– Dok sam se brinuo za zdravlje svoga djeteta i poduzimao sve što je u mojoj moći u cilju Dženanovog ozdravljenja izdala me je država za koju sam se borio. Ovo se posebno odnosi na Tužilaštvo Kantona Sarajevo i nadležnog tužioca Merisa Ćatu koji vodi cijelu istragu – rekao je Memić.

Muriz je posebno naglasio da je od Tužilaštva KS na sastanku koji je imao danas, zatražio da se pokrene posebna istraga o okolnostima i događajima u istrazi za prvih 10 dana, odnosno da se utvrdi odgovorna osoba ili više njih koje su slučaj okarakterisale kao saobraćajnu nesreću da bi se mjesec dana nakon toga utvrdilo da je ta tvrdnja bila neutemeljena.

Okupljanje je planirano za 9.30 sati na lokaciji Vrbanja br.1 (trg ispred SCC-a), odakle bi se učesnici u mirnoj šetnji trebali kretati do zgrade Tužilaštva KS gdje će iznijeti svoja nezadovoljstva i ukazati na nerad te institucije.

Ovom prilikom porodica Memić poziva sugrađane da se priključe mirnoj šetnji te da se na krajnje dostojanstven način ukaže na probleme u pravosuđu Kantona Sarajevo. Mirna protestna šetnja prijavljena je policiji.

Podsjećamo, istraga o smrti Dženana Memića, koji je preminuo nakon povrede glave koju je zadobio na još neutvrđen način, prvobitno se vodila kao saobraćajna nesreća po nepoznatom počiniocu. Da je Dženan povrijeđen u nesreći policiji je kazala Dženanova djevojka Alisa Mutap koja je s njim bila u momentu kada je zadobio kobnu povredu.

Međutim, nakon smrti Memića pojavila se sumnja u okolnosti pod kojima je mladić povrijeđen te je utvrđeno da povreda koju je zadobio nije posljedica saobraćajne nesreće već da se radi o brutalnom napadu na njega.