Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica postavlja spomen obilježje na mjestu stradanja Dženana Memića

memic_protesti_08_02_2018_4

U Velikoj aleji na Ilidži u subotu 17. februara bit će postavljeno spomen obilježje za stradalog mladića Dženana Memića, saopćila je porodica tragično stradalog 21-godišnjaka.

– Povodom objavljivanja članaka u kojima se, po ko zna koji put i u skladu sa željama prepoznatljivih nalogodavaca, na bolno sterilan način i upotrebom eufemizama, pokušava sakriti istina i namjerni propusti tužilaštva KS I MUP-a KS, učinjeni u istrazi povodom ubistva Dženana Memića, sve sa ciljem da se prikrije ubica Dženana Memića, ovim putem porodica Dženana Memića obavještava javnost:

Da će u Velikoj aleji na Ilidži u subotu 17. februara 2018. godine u 13 sati biti postavljeno spomen obilježje na mjestu gdje je 8. februara 2016. godine u večernjim satima sa namjernom lišenja života na podmukao način napadnut naš Dženan Memić, od kojih povreda je preminuo 15. februara 2016. godine.

Spomen obilježje predstavlja poruku da porodica ubijenog Dženana Memića nikada neće odustati od traženja kažnjavanja Dženanovog ubice ali i onih koji već dvije godine organizovano kriju ubicu i sprečavaju dokazivanje istine.

Kao porodica smo nezadovoljni što ni nakon više od dvije godine ovaj slučaj nije rasvijetljen u skladu sa postojećim dokazima tužilaštva KS i MUP-a KS, koji jasno govore da je Dženan ubijen na podmukao način, a još više sa činjenicom što se u Kantonalnom sudu Sarajevo vodi nakaradni postupak protiv Ljube i Bekrije Seferović zbog izmišljene saobraćajne nesreće!

Dakle, mi se istinom borimo protiv zla koje nas je zahvatilo, ali ne samo nas!

Pretvorimo Veliku aleju u Veliku aleju pravde, stoji u saopćenju.