Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica, prijatelji i kolege oprostili se od Fuada Krvavca

fuad_fudo_krvavac_dzenaza
FOTO Dž. Kriještorac / Oslobođenje

Na Gradskom groblju Bare danas je klanjana dženaza sportskom novinaru Fuadu Fudi Krvavcu koji je preminuo preksinoć u Sarajevu u 67. godini.

Porodica, rodbina, prijatelji i kolege danas su se posljednji put oprostili od doajena bh. sportskog novinarstva, kojem je, uprkos tome što je završio Mašinski fakultet u Sarajevu, gdje je i magistrirao, sportsko novinarstvo bila i ostala najveća ljubav.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1968. godine. Prve tekstove objavio je u zagrebačkim Sportskim novostima, a najveći dio karijere proveo je u sarajevskim dnevnim listovima, Oslobođenju i Večernjim novinama.

Tokom radnog vijeka izvještavao je sa mnogih nogometnih utakmica širom svijeta.

Bio je prvi glasnogovornik Nogometnog saveza BiH, a godinama je bio stalni dopisnik UEFA-e iz BiH.

Kao dugogodišnji hroničar nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pratio je njeno formiranje, ali i mnoge historijske utakmice, počevši od prve zvanične sa Grčkom u u Kalamati, Hrvatskom u Bologni, preko Brazila, Malezije do Danske, Rumunije, Litvanije…

Bavio se fotografijom, a učestvovao je u izradi nekoliko knjiga iz mašinske i novinarske struke. Radio je u Željeznicama FBiH gdje je i dočekao penziju.