Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zahvalili svima

Porodica tragično nastradale Merime Balkić uputila pismo javnosti

merima2 (1)

Zahvalili su se svima koji su učestvovali u pokušaju spašavanja, tačnije izvlačenja tijela poginulih

Sedam dana nakon stravične nesreće u kojoj su poginule uposlenice OŠ „Kovačići“, oglasila se porodica stradale Merime Balkić.

Zahvalili su se svima koji su učestvovali u pokušaju spašavanja, tačnije izvlačenja tijela poginulih.

Pismo porodice prenosimo u cjelosti:

„Zahvaljujemo svima koji su nesebično dali sve od sebe da pokušaju spasiti četiri života. Hvala pripadnicima policijske stanice Pale, GSS RS-a, GSS Ilidža, GSS Novi grad Sarajevo, svim vatrogascima i pripadnicima hitne pomoći i policije. Također, hvala svima koji su na bilo koji način davali informacije sa mjesta nesreće. Nažalost, otežani vremenski uslovi nisu išli na ruku niti jednoj službi koja je učestvovala u spašavanju/izvlačenju, i toga smo svjesni. Neki od njih su dali zadnji atom snage pokušavajući učiniti dobru stvar. Znamo da je bilo teško, i iz tog razloga se zahvaljujemo svim tim ljudima, kao i onima koji su izrazili saučešće na bilo koji način. Hvala i medijima koji su pratili ovaj nesretni slučaj.

Merima je oduvijek bila veliki humanista, voljela je pomagati i biti od koristi za svoju djecu u školi ali i druge. Njeno nesebično davanje uvijek je bilo priznato i prepoznato od strane porodice, prijatelja i radnih kolega. Oni koji su je poznavali, znaju da je njenim odlaskom ostala neizreciva tuga, praznina koja će se teško ispuniti. Njena posebnost, karakter, osmijeh i ljubav će uvijek odjekivati u srcima njenih najbližih. Jer kako se drugačije prisjećati nekog ko je zračio tako pozitivnom energijom.

Ovim putem izražavamo saučešće porodicama koje su također u žalosti nakon ove nesreće koja nas je zadesila. Bile su to njene kolegice, ali prije svega prijateljice”, poručuje porodica.

Na putu prema Palama ugašena su četiri života. Automobil uposlenica OŠ „Kovačići“, sletio je u kanjon rijeke Miljacke.

Nesreća se dogodila na današnji dan oko 13 sati, a izvlačenje je trajalo do kasno poslije podne istog dana.