Pomozi.ba

Porodici Alić potrebno 28.200 eura za operaciju oca i preglede bebe (FOTO)

20200818_2_43938338_57491853_Web

Porodica Alić inače živi u jako teškim uvjetima u selu Piskavica kod Gračanice. Alija i njegova supruga imaju petero djece, a pored Ahmeta još jedan sin im je bolestan

Teško oboljelom Aliji Aliću i njegovom devetomjesečnom sinu Ahmetu, kako navode iz Udruženja “pomozi.ba”, potrebno je 28.200 eura za operacije i liječenje u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Ljekari na klinici Medical Park u Istanbulu Aliji Aliću su jutros hitno operisali tumor na mozgu, dok su njegovom sinu Ahmetu, koji sa samo devet mjeseci ima ciste na mozgu, obavili brojne preglede i utvrdili da zasad neće morati raditi operaciju, ali će biti pod njihovim nadzorom i u narednom periodu.

Iako Alija nije mogao platiti troškove operacije, smještaja, pregleda i liječenja, ljekari su odlučili uraditi sve što je potrebno kako bi izliječili oca i sina, a Udruženje Pomozi.ba im je dalo garanciju da će u narednom periodu uplatiti 28.200 eura. Zbog toga je Udruženje “Pomozi.ba” pokrenulo apel za pomoć, kako bi svi ljudi dobrog srca mogli dati svoj doprinos i pomogli ocu i njegovoj bebi da ozdrave.

Porodica Alić inače živi u jako teškim uvjetima u selu Piskavica kod Gračanice. Alija i njegova supruga imaju petero djece, a pored Ahmeta još jedan sin im je bolestan.

“Zbog izuzetno teške životne situacije, mi smo im i ranije pomagali prehrambenim i higijenskim paketima te lijekovima, a nadamo se da ćemo što prije skupiti potrebni novac za njihovo liječenje. U funkciju smo stavili i humanitarni broj 17007 dostupan svim operaterima u BiH kojim se doniraju 2KM”, navode iz Pomozi.ba.

Pored poziva, pomoći se može i putem online platforme www.pomoziba.org gdje je u samo nekoliko klikova moguće izvršiti donaciju putem debitne ili kreditne kartice.

Donacije je moguće izvršiti i putem standardnih računa Pomozi.ba organizacije.

PayPal:

paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

UniCredit Bank

338-730-22202506-52