Portparol SNSD-a: Nema dileme, Dodik će biti član Predsjedništva BiH

BiH

Београд – пријем – Додик

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas Srni da je apsolutno sigurno da će član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske pod zastavom RS u narednom mandatu biti kandidat SNSD-a za tu poziciju Milorad Dodik i da tu nema nikakve dileme.

Reagujući na navode koje je prenijela televizija BN da će “predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić zamijeniti Milorada Dodika na mjestu člana Predsjedništva BiH iz RS, ukoliko SNSD ostvari pobjedu za tu poziciju na opštim izborima u oktobru”, Kovačević je naveo da je riječ o spinu.

“Koliko je Dodik ozbiljan kandidat i koliko su svi u opoziciji, ali i oni koji pokušavaju da im pomognu, svjesni da niko ne može da ga ugrozi, pokazuje i to da se kreiraju ovakvi spinovi”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, to se čini ne bi li se ljudi na bilo koji način demotivisali da ostanu pri svom izboru, odnosno da glasaju za čovjeka kojem vjeruju i kojeg žele da u ime Republike Srpske pošalju u Predsjedništvo BiH.

“S druge strane, nisam baš u potpunosti siguran da iza ovoga stoji opozicija, ali se oni ovakvim spinovima raduju. Prije bih rekao da iza ovakvog spina stoje predstavnici dijela međunarodne zajednice i takozvane sarajevske čaršije koji najmanje žele da u ime Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u Sarajevu vide Dodika”, naveo je Kovačević.