BiH

Naša stranka

Poruka Milanoviću: Hrvatsku, koja je na dnu, želi pokazati superiornijom barem nad BiH

02/10/2020

U tim savezima, Hrvatska je po svemu pri dnu i Milanoviću je jasno da je on ne može povući naprijed pa mu BiH dođe kao zemlja u odnosu na koju misli da može pokazati nadmoć Hrvatske

Zoran Milanović konstantno pokušava narušiti ugled BiH, i to sve uz jeftine izgovore kako on nama želi dobro. U posljednjem nastupu kritikovao je BiH zbog njene „neusklađenosti“ sa zahtjevima NATO saveza prema svojim članicama. Milanović se pravi da ne zna kako Bosnu i Hercegovinu upravo takvom, neusklađenom, kako kaže, čine one političke snage s kojima se on sastaje i kojima daje podršku, oličene u savezu Dodik-Čović, kaže se u saopštenju Naše stranke koje prenosimo u cjelosti.

Jasno je da je on u svom posljednjem istupu kao predsjednik želio istaći i navodnu superiornost Hrvatske u odnosu na BiH. Međutim, čak bismo i mi u BiH, a pogotovo građani Hrvatske željeli da Hrvatska pokuša pokazati superiornost u odnosu na druge članice EU i NATO-a.

U tim savezima, Hrvatska je po svemu pri dnu i Milanoviću je jasno da je on ne može povući naprijed pa mu BiH dođe kao zemlja u odnosu na koju misli da može pokazati nadmoć Hrvatske. Pitanje je koliko je to tačno. Ako je samo ravnopravnost Hrvata u pitanju, onda treba pošteno reći da Hrvati u BiH imaju daleko veća prava nego, naprimjer, Srbi u Hrvatskoj. Ljudi se iseljavaju iz Hrvatske u gotovo jednakom procentu kao i iz BiH.

Iako je članica EU, Hrvatsku razjeda korupcija jednako kao i BiH. I da ne nabrajamo dalje. Ovo je dovoljan broj razloga da Milanović prvo gleda kako da pomogne Hrvatskoj. Bosni i Hercegovini ne treba pomoć onih koji ne znaju pomoći sebi, stoji u saopštenju Naše stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.