Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsrs

Posebna sjednica Narodne skupštine o proglašenju vanrednog stanja u RS

skupstina rs nsrs narodna

Dvanaesta posebna sjednica biće održana u 12 časova u Banskom dvoru, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade Republike Srpske, biti razmatran Prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta, bit će održana danas u Banjaluci.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske je odlučio da će sjednica biti zatvorena za javnost.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada, neće biti obraćanja gostiju.

Kolegijum je usvojio preporuku da u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske, predloži svim narodnim poslanicima da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidarnosti.

Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Dvanaesta posebna sjednica biće održana u 12 časova u Banskom dvoru, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.