Prvi kontigent

Pošiljka medicinske opreme stigla u BiH: SAD ne zaboravljaju NATO partnere i prijatelje (FOTO)

Americka pomoc bih

Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina, poručeno je

Danas je stigla prva pošiljka humanitarne pomoći Vlade Sjedinjenih Američkih Država građanima BiH u suočavanju sa ovom vanrednom situacijom.

Američki vojni avion dostavio je na Aerodrom u Sarajevu sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom BiH.

Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina.

Globalno, državni sekretar obećao je 100 miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnoj razini, kaže se u saopćenju koje je objavila Ambasada SAD-a u Sarajevu na svojoj Facebook stranici.