Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupštinska odluka

Poskupljuje voda u Banjoj Luci

voda1144

U obrazloženju ove odluke, gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je korekcija cijene vode bila neophodna zbog povećanih troškova “Vodovoda“

Skupština grada Banje Luke danas je dala saglasnost gradskom “Vodovodu“ za povećanje cijene vode za 11 feninga po kubnom metru.

Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog “Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1,5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1,2 KM.

U obrazloženju ove odluke, gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je korekcija cijene vode bila neophodna zbog povećanih troškova “Vodovoda“, odnosno preuzimanja ogromne mreže seoskih vodovoda.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković prethodno je predao peticiju s 3.000 potpisa Banjalučana protiv poskupljenja vode, a Radojičić je na to rekao da je u Bijeljini kanalizacija šest puta skuplja, a voda dva puta u odnosu na najveći grad RS.

-Poslaću tu peticiju danas u Bijeljinu, pa da vidim hoće li PDP u tom gradu tražiti smanjenje cijene vode – rekao je Radojičić, a Stanivuković je odgovorio da je protiv i veće cijene vode u Bijeljini.

Istovremeno, Skupština je usvojila nacrt odluke o izmjeni Statuta Grada Banje Luke kojom se 21. novembar uvodi kao gradski praznik – Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

Ukoliko odluka bude usvojena nakon provedene javne rasprave, to će biti drugi praznik grada, uz 22. april koji se obiljažava kao Dan grada.