Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslanici odali počast nastradalim u avionskoj nesreći kod Mostara

BiH

parlament fbih (1)

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH započeo je današnje zajedanje odavanjem počasti građanima, koji su nastradali prilikom pada sportskog aviona u mostarskom naselju Rodoč.

Nakon poslaničkih pitanja i inicijativa, očekuje se utvrđivanje dnevnog reda sjednice, na kojoj je predloženo izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti, čiji je cilj da se omogući postepena liberalizacija tarifa premija i cijena autoodgovornosti u narednih osam godina.

U nacrtu je novi zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH, kojim je, između ostalog, predviđeno da registrovanje obrta umjesto dosadašnjih 15 traje sedam dana.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su i Godišnji izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, izvještaji o prošlogodišnjem radu Federalnog zavoda za zapošljavanje i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za period od 1. januara do 31. decembra 2016. godine i Izvještaj o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2016.