Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Posljedice velikog nevremena u Tuzli: Poplavljene ulice i objekti

14/06/2015

Nakon elementarne nepogode i velikog olujnog vremena koje je danas u poslijepodnevnim satima zahvatilo Tuzlu i okolinu, situacija se počela normalizovati. Spasilačke ekipe su na terenu, a Gradski štab civilne zaštite pravi izvještaj o šteti. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Anadolu Agency (AA) potvrdili su da nije bilo povrijeđenih.

“Povrijeđenih osoba nije bilo, ali je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Kolege su izvršile uviđaj i zadokumentovale te događaje”, izjavio je dežurni operativni.

Oko 18 sati obilne kišne padavine i led za svega nekoliko minuta potopili su tuzlanske ulice, a snažan vjetar lomio je grane, nosio suncobrane i stolice iz kafića u ljetnim baštama, te uništavao reklamne panoe.

                     VEZANI TEKST Tuzlu pogodilo veliko nevrijeme (FOTO/VIDEO)

U zgradi “Toranj” vjetar je iščupao plastičnu lamperiju sa krova. Grmljavina i pljusak trajali su oko sat vremena.

Veliki broj parkirališta i saobraćajnica i dalje je pod vodom, a kretanje je i dalje nemoguće iz pravca južne magistrale ka Elektro Tuzli.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, izjavio je za AA da sa saradnicima obilazi teren i snima stanje.

“Grad se za kratko vrijeme našao pod vodom usljed velikih količina vode koje slivnici nisu mogli primiti. Led je trgao krošnje drveća, pa na ulicama ima mnogo lišća. Ono što možemo primijetiti jeste da je kiša stala, te da opada nivo vode na ulicama i u rijekama Jala i Solina”, rekao je Imamović, dodajući da se čeka kompletiranje izvještaja Civilne zaštite Grada Tuzle.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla kazali su da su angažovane sve vatrogasne ekipe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.