Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Posljednji vikend ove godine oblačno sa mogućim snijegom

sarajevo vrijeme prognoza kisa (1)
Foto: D. Begović

Naredna tri daana bit će promjenjivo vrijeme sa padavinama

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U subotu će preovladavati malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim podučjima, a u višim planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Za nedjelju meteorolozi prognoziraju malo do umjereno oblačno u Bosni i Hercegovini. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim područjima gdje je moguće i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.