Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradsko vijeće mostara

Poslovnik iz 2004. godine onemogućio da Klub Hrvata dobije predsjednika

gradsko vijece mostar

Stanka je zatražena kako bi se razjasnio statusa vijećnice Naše stranke Boške Ćavar, jedine od 35 novoizibranih vijećnika koja ne prisustvuje današnjoj konstituirajućoj sjednici

Nakon što je 34 od 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara položilo prisegu te nakon što je Zlatko Guzin (SDA) imenovan za predsjednika Kluba Bošnjaka, a za za predsjednika Kluba Srba Velibor Milivojević, vijećnici su otišli na stanku.

Predsjednik Kluba Hrvata nije izabran s obzirom da vijećnica Ćavar nije prisutna jer se nalazi u izolaciji.

Stanka je zatražena kako bi se razjasnio statusa vijećnice Naše stranke Boške Ćavar, jedine od 35 novoizibranih vijećnika koja ne prisustvuje današnjoj konstituirajućoj sjednici.

Boška Ćavar nalazi se u samoizolaciji, pa je Klub Hrvata zatražio da joj se omogući polaganje prisege i sudjelovanje u radu Gradskog vijeća.

Na prijedlog da vijećnica Ćavar položi zakletvu i glasa online, objašnjeno je kako to nije moguće jer Poslovnik ne predviđa mogućnost online javljanja jer je iz 2004. godine.

Pored polaganja svečane prisege na dnevnom redu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara su i formiranje klubova vijećnika, izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća te izbor gradonačelnika.

U Gradskom vijeću Mostara najviše mandata ima HDZ BiH – 13. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS) s 11, BH. blok (SDP BiH, Naša stranka) sa šest te HRS s tri vijećnika, dok će Prva mostarska partija i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” imati po jednog vijećnika.