Posmatrač vidio kako na biralište unose kopije glasačkih listića

BiH

izbori2

Određene neregularnosti izbornog procesa zabilježene su na dva biračka mjesta u Bugojnu, potvrđeno je iz Općinske izborne komisije u tom gradu.

Na biračkom mjestu u naselju Kopčić došlo je do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je izborni proces bio obustavljen dvadeset minuta.

– Izgubljeno vrijeme bit će nadoknađeno, što znači da će biračko mjesto na kojem se desio incident biti otvoreno za birače dodatnih dvadeset minuta nakon isteka roka koji je bio predviđen za zatvaranje biračkog mjesta, a to je 19 sati – kazao je predsjednik OIK-a Bugojno Mirza Ibrahimović.

Također, izborna neregularnost registrirana je i na biračkom mjestu u zgradi Prve osnovne škole, na mjestu gdje glasaju birači iz naselja Donjići i Rostovske ulice.

Na ovo biračko mjesto uneseno je nekoliko kopija izbornih listića, a neregularnost je uočio jedan od prisutnih posmatrača.

U oba slučaja sačinjene su službene zabilješke, a prema osobama koje su sudjelovale u neregularim aktivnostima bit će poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nisu-mu-dozvolili-da-glasa-zbog-majice-koju-je-nosio-video/1246960/