vozite sporije

Postavljena dva nova radara u Konjicu, vozači oprez

radar (1)

Kroz ulicu Kolonija je trenutno ograničenje 50 kilometara na sat i po mišljenju Nuhića to je previše

Safet Nuhić, pomoćnik komandira Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Konjic govorio je o procjeni sigurnosti u saobraćaju.

Nuhić je, između ostalog, kazao da je situacija ove godine povoljnija, jer u prvom kvartalu nema smrtno stradalih osoba, broj ozlijeđenih je na prošlogodišnjem nivou, a u porastu su nesreće s manjom materijalnom štetom.

Nedavno su postavljeni radari i na području općine Konjic i to na magistralnom putu M17 u mjestu Čelebići blizu osnovne škole i ulici Kolonija.

Sama pojava radara uticala je na to da vozači voze sporije. Kroz ulicu Kolonija je trenutno ograničenje 50 kilometara na sat i po mišljenju Nuhića to je previše.

– Brzina kretanja kroz Koloniju treba biti ograničena na 40 kilometara na sat i to od motela Konjic do Trešaničkog mosta – istakao je Nuhić za lokalni portal NoviKonjic.ba.

Podsjećamo, novčana kazna za prekoračenje brzine od 10-20 kilometara na sat je 50 KM fiksno. Od 20-30 kilometara na sat kreće se od 100 KM do 300 KM i izriče se zaštitna mjera upravljanja vozilom. Prekoračenje preko 30 kilometara na sat kažnjava se između 400 KM i 1.000 KM, uz ostale zaštitne mjere, a kazne važe i za naseljeno i nenaseljeno područje.