Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Postavljena kamera, od 1. juna svi nedozvoljeni ulasci i izlasci bit će sankcionisani

kamera
FOTO: Fena
Ilustracija

MUP HNK-a postavio je nadzornu kameru koja je u ovom trenutku u testnoj fazi rada, a već od 1. 6. 2023. svi nedozvoljeni ulasci i izlasci u Ulice braće Fejića bit će sankcionisani

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava građane, fizičke i pravne osobe da se, prema važećoj Odluci o regulaciji prometa na području Grada Mostara u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera, Ulice braće Fejića u potpunosti zatvara za putnu komunikaciju motornim vozilima, te će biti u funkciji samo jedan ulaz i to iz Karađozbegove ulice.

U Karađozbegovoj (tik uz zid Karađozbegove džamije na zasebnom stubu) na samom ulasku u staru gradsku jezgru, MUP HNK-a postavio je nadzornu kameru koja je u ovom trenutku u testnoj fazi rada, a već od 1. 6. 2023. svi nedozvoljeni ulasci i izlasci u Ulice braće Fejića bit će sankcionisani.

Također, nadzorna kamera bit će postavljena i na ulasku u Ulicu Ose Grebe, kod BBI banke. Pneumatski podizači koji trenutno nisu u funkciji, nakon popravke koja će uslijediti, staviti će se u redovnu upotrebu, dok će ulaz u Ulicu Šerifa Burića biti blokiran fizičkom zaprekom.

Građani koji imaju mjesto prebivališta prema važećem CIPS-ovom dokumentu u spomenutoj ulici, odnosno u ulicama koje se nadovezuju na istu (Trg 1.maja, Ćiberova, Bišćevića, Solakovića, Behlilovića, Kresina, Kljunova, Faladžiča, Husrefovića, Šerifa Burića, Soldina, Mala tepa), dužni su pribaviti od nadležnog organa, Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove – Službe za inspekcijske poslove, rješenje kojim se odobrava prolazak ulicom do mjesta prebivališta, sa zabranom zaustavljanja i parkiranja.

Fizičke i pravne osobe koja obavljaju dostavu robe na način i u vrijeme kako je trenutno propisano citiranom Odlukom (u periodu od 6 do 8 sati ) neće moći svojim dostavnim vozilima ići do lokacije isporuke, nego će se dostava izvršiti ručno, na kolicima ili na drugi prikladan način, te ih u tom smislu upućujemo da svoje aktivnosti prilagode novonastaloj situaciji, priopćeno je iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.