Zdravstvena zaštita

Postavljeni dezinfekcijski tuneli u Bihaću, jedan izgradili mladi građani

tunel

Potvrđeno je i da se osim nabavke dezinfekcijskih tunela, kontinuirano vrši dezinfekcija i održavanje javnih površina, kao i zgrada svih gradskih ustanova i preduzeća

Grad Bihać je s ciljem maksimalnog unapređivanja zdravstvene zaštite građana osigurao tri dezinfekcijska tunela, koji se postavljaju na Gradskom trgu, ispred Doma zdravlja i u najvećem gradskom naselju Ozimicama 1, javlja Fena.

“Dva dezinfekcijska tunela su izrađena u cazinskoj firmi HH Inox po narudžbi Grada Bihaća, dok su treći uz također našu podršku napravili mladi Bišćani Mustafa Vuković, Armin Alijagić, Alen Ćehić, Elvin Kurtović i Alen Kasupović. Naravno, primarni cilj je zdravstvena zaštita naših građana, a eto u ovom slučaju i neophodna podrška domaćoj privredi i našim mladim sugrađanima”, rekao je Elmedin Mehadžić iz Gradske uprave Bihać.

Potvrđeno je i da se osim nabavke dezinfekcijskih tunela, kontinuirano vrši dezinfekcija i održavanje javnih površina, kao i zgrada svih gradskih ustanova i preduzeća.

“Svi pripadnici Gradskog štaba civilne zaštite od početka su angažirani po tom pitanju. Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću Komrad, Veterinarskoj stanici, ali i Vatrogasnoj jedinici Bihać svakodnevno rade na dezinfekciji poslovnih zgrada i prostora, odnosno sapiranju gradskih javnih površina”, dodao je Mehadžić.

Prvi dezinfekcijski tunel u Bihaću postavljen je još prije desetak dana za potrebe zdravstvenih radnika i pacijenata Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”.